Hozzávalók:
Elkészítés:
Ha azt kérdezik tőlem melyik a kedvenc receptem, akkor gondolkodás nélkül anyukám rakott krumplija jut eszembe, hiába vannak olyan időszakok, amikor minden nap csak a tavaszi tekercset vagy egy jó meleg levest kívánok. Az eredeti receptet sosem módosítottam, azaz, sose akartam bele mást tenni, mint amit édesanyám tesz bele, mert így is szinte lehetetlenség úgy elkészíteni, ahogy azt ő szokta.
Anyu a krumplit héjával együtt felteszi főni, lobogó sós vízben, ez után ugyanígy felteszi a tojást is. Ha megfőttek ezek a komponensek elkezdi hámozni őket, előbb a tojást, majd csak utána a krumplit, mert az nem szabad kihűljön mire a lábosba érkezik. A lábos aljára a vaj felét belekockázza, alá gyújt, majd a gőzölgő krumplikat óvatosan elkezdeni félbe vágni, majd vékony szeleteket dobálni a lábosba. Sózza, borsozza, majd rávág egy réteg tojást, utána tejfölet kanalaz, és ezeket a műveleteket elvégzi újra-meg újra amíg el nem fogy az alapanyag. A tetejére a maradék vajat rákockázza, és felönti a rakott krumplit tejjel, lefedni és rövid ideig főzi, míg összeérnek az ízek.