A répákat megmossuk, megszárítjuk, rácsra rakjuk. 100 fokos előmelegített sütőbe tesszük a répát, a füstfa forgácsot egy tűzálló tálba tesszük, meggyújtjuk, majd azonnal egy nedves konyharuhával letakarjuk, levesszük a konyharuhát és azonnal a sütőbe tesszük a répa alá, és melegen füstöljük, 15 percig. Ha kész kivesszük, tálba tesszük és lefóliázzuk.
Ha kihült akkor közepesen meleg serpenyőben, elöször olajon félig körbe sütjük, addig ameddig a felszíne arany barna nem lesz. Majd hozzáadjuk a vaj felét, és habzó vajban körbe sütjük, hogy az egész arany barna legyen. Fazékba tesszük a megpirult répákat, felöntjük annyi forró alaplével, hogy kettő ujnyi vastagon lepje el. Sózzuk, hozzáadjuk a vaj másik felét és gyönygözve kb 85-90 fokon lassan főzzük kb 4-6 órán keresztül. A répa méretétől függ. Ha kész, kivesszük egy itatós papirra és egy éjszakán keresztül, hüvős helyen szárítjuk. Ha van rá lehetőség akkor 70 fokon 6-7 órára be lehet teni a sütőbe, akkor még jobban kiszárad. Ezután a Répákat hosszában félbe vágjuk, úgy hogy nem vágjuk át teljesen a répát és ki lehessen teríteni. A közepéből kikaparjuk, vagy késsel kivágjuk a répa belsejét, ugy hogy a héjja vastagsága kb 5-8 mm maradjon. A répa belsejét amit kivágtunk apróra összevágjuk, majd keverőtálba tesszük. A salotta hagymát megpucoljuk, és apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a répához. A torma felét megtisztítjuk, majd microplanen lereszeljük nagyon finomra. Ezt is beletesszük a répába, majd a creme fraichevel kikeverjük, és bodza ecettel, sóval, borssal ízesítjük. A répa „héjját” egy közepesen meleg serpenyőbe kevés olajon ropogósra pirítjuk. A répa tölteléket belekanalazzuk a megpirított répa héjjba és ugy feltekerjük, hogy újra a répa formáját kapjuk meg.
A tejszínt felmelegítjük 85 fokra, majd hozzáadjuk a maradék pucolt reszelt tormát és 30 percig benne hadjuk. Ezután leszűrjük, kinyomkodjuk, egy lapos edénybe tesszük és ha kihült akkor mélyhűtőbe tesszük,6-8 órát, minnél jobban kidermedjen és fel lehessen kaparni. tálalásnál fagyosan tálaljuk.