Egyéb
Szív Teliszív

Dödölle

Egyéb
Szív Teliszív

Dödölle

Óra Előkészítési ideje:   50 perc
Óra Főzési idő:   50 perc

Hozzávalók:

10 adaghoz:

  • 1,5kg burgonya
  • 500g liszt
  • 20g só
  • 2 babérlevél
  • Raguhoz:
  • 3 fej hagyma
  • 300g szalonna
  • bors

Tálaláshoz:

  • tejföl

Elkészítés:

Burgonyát megpucoljuk a héját félretesszük ezt később fel fogjuk használni.

A burgonyát sós babérleveles vízben megfőzzük utána sütőben szárítjuk egy 10percet.

Nagy felületű edényt kezdünk melegíteni közben. Ebbe törjük bele a burgonyát amit lassú lángon kezdünk összedolgozni a liszttel.

Addig törjük és dolgozzuk össze amig el nem válik az edény falától és a liszt ízt ki nem dolgozzuk a hőkezelés folyamán.

utána a tésztát egy olajozott tálcán olajos kezünkkel átkenve hűlni hagyjuk. (azért olajozzuk hogy ne száradjon ki és kihűlt állapotban könnyebb legyen formázni)

Ha kihűlt formázzuk kedvünkre és zsíradékban píritva hagymá és szalonnát tegyünk hozzá.. Mi a Vasüzletben a héját sütőben szárítjuk majd olajban ropogósra sütve adjuk a dödölléhez így minden részét felhasználjuk és mellé még egy jó ropogós flasht is ad. Végén tejföl és kész is. Nálunk Füstölt tejföl megy rá.

Séf Séf:   Huszár Mátyás

Receptek séfeinktől

Egyéb
Frittata

Séf: Wossala Rozina

Egyéb
Ratatouille

Séf: Tóth Pál

Egyéb
Sárgarépa, bodza, torma

Séf: Mizsei János

Egyéb
Rakott Krumpli

Séf: Makai Edina

Desszert
Madártej szarvasgombával, mogyoróval

Séf: Béres Anett

Hús
Körömpörkölt

Séf: Csillag Richárd

Szponzoraink

Balra nyil Jobbra nyil